Milyen edzések közül válogathatsz?

A HappyFit Spinning & Aerobic Teremben úgy alakítottuk ki a különböző edzéseket, illetve az egyes napok órarendjeit, hogy mindenki megtalálja a számára leghatékonyabb edzésformát.
A repertoárban nem csak a nők, hanem a férfiak is megtalálhatják – kortól függetlenül – a leghasznosabb órát.

Alakformáló óra

Gerinctorna óra

Köredzés

Spinning

Piloxing

Deepwork

Személyi edzés

Edzésleírások

ALAKFORMÁLÓ ÓRA

Az órák során az egész testet átmozgatjuk, izmainkat tónusba hozzuk, fejlesztjük, de nem növeljük annak tömegét.
Az óra célja a test felületes izomzatának karbantartása, formálása, szépítése, a testtudat fejlesztése, az önbizalom növelése mellett a mély hátizmok erősítése. Koreográfia mentes óra, bárkinek ajánlható, ahol célunk testünk átmozgatása, izmaink erősítése.
Az óra egy 8-10 perces keringésfokozó és izomfelkészítő/nyújtó bemelegítéssel kezdődik. A dinamikus bemelegítést követően különböző izomcsoportokra végzünk 2-3 célzott fejlesztő gyakorlatot, majd az óra végén egy lezáró nyújtássorozatot végzünk.
Mivel oly sokan ülőmunkát végeznek, a hátizom gyakorlatok az óra elmaradhatatlan részét képezik. Az alakformáló óra dinamikus és különféle eszközökkel tesszük változatossá. (Soft-ball, Fit-ball, gumikötél, súlyzó, X- Co, Flexi Bar)

„Minden fejben dől el!”

„Minden fejben dől el!”

GERINCTORNA ÓRA

A gerinctorna segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nemcsak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének – prevenciójának is fontos eszköze.
A gyógytornászok által is alkalmazott speciális gyakorlatok erősítik, illetve nyújtják a gerincet stabilizáló izmokat. A gyakorlatsorok mélyizom erősítő feladatokat tartalmaznak, s főként a has -és hát különböző szakaszait dolgoztatják meg. Az óra jellege lassú és kifejezett, koncentrált gyakorlatokat és mozgásanyagot foglal magába. Rendszeres alkalmazásával minden irányban növekszik a gerincoszlop mobilitása és flexibilitása, jelentősen csökkennek a gerinc területén a különböző okokból kialakult elváltozások illetve a különböző eredetű és jellegű fájdalmak.
A gerincoszlop fitten tartása, a tartó izmok erősítése és nyújtása illetve gerinc mozgásterjedelmének megtartása és növelése, saját testsúllyal és különböző segédeszközök használatával történik. A minden mozgásirányban fájdalommentesen megtartott mozdulatok megelőzése illetve utókezelésre is alkalmasak.

Az óra célja:
– erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
– javítja a tartást
– oldja a stresszt
– javítja az emésztést,
– növeli a fizikai és pszichikai teherbírást,
– javítja az általános közérzetet

Felhasznált eszközök:
Flexi-bar, fitt ball, soft ball, különböző erősségű gumikötelek és kézi súlyzók.

„Legyél erősebb a kifogásaidnál!”

KÖREDZÉS

A köredzés egyre népszerűbb edzésmódszer, amelyet bármely sportfoglalkozáson, gyakran alkalmaznak sokoldalúsága miatt a gyakorló edzők. A köredzés célja a légző- és szív-keringési rendszer fejlesztése, a nagy izomcsoportok foglalkoztatása, illetve az általános fittség növelése. Nagyfokú hatékonysága miatt, még a versenysportolók is gyakran használják az alapozás időszakában a kondíció növelésére, a képességek fejlesztésére.

A köredzés előnye, hogy nagyon időtakarékos edzésmódszer, kiválóan fejleszti a motoros képességeket és nem utolsó sorban, hogy eltérő kondíciójú emberek is végezhetik egyszerre. Végezhető saját testsúllyal, de érdekesebbé, intenzívebbé tehető eszközök felhasználásával, például step pad, kézi súlyzó, medicinlabda, plyo box, trx kötél….
A köredzés állomásait különböző jellegű gyakorlatokból állíthatjuk össze, amelyeket előre meghatározott állomásokon, meghatározott ideig végzünk, edzettségtől, gyakorlattól függően. Ha végrehajtottuk az állomások feladatait, vagyis körbe érünk, akkor az új körben vagy megismételjük az előző kör gyakorlatait, vagy új gyakorlatok következnek. A körök száma függ attól, hogy mennyi gyakorlatot tartalmaz egy kör. A feladatok száma az életkor, ill. az előképzettség előre haladtával növekedhet. A körök között általában 1 perc pihenőt tartunk. Célszerű, ha ezt az időt nyújtó gyakorlatokkal vagy folyadékpótlással töltjük ki.
A gyakorlatokat folyamatosan változtatni, nehezíteni kell, hiszen a szervezet nagyon hamar adaptálódik, alkalmazkodik. Nehezíthetjük edzést azáltal, hogy több gyakorlatot kell végrehajtani, vagy több kört kell megtenni, esetleg nagyobb súlyokat használunk, illetve kevesebb pihenőidőt engedélyezünk.

A köredzés típusának kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy milyen képességet szeretnénk fejleszteni, illetve a csoport összetétele is nagyban meghatározza a gyakorlatok összeállítását.

„A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart.”

„A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart.”

SPINNING

Legnépszerűbb beltéri kerékpározási edzésforma, melyet a speciálisan erre az edzésmódszerre kifejlesztett eszközön – a Spinneren hajtanak végre a résztvevők. – A Spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti.

Előnyei:
Jelentősen javul a keringési rendszer, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal, nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is. A helyes kerékpár beállítással és tekerési technikával, mozgás közben is óvjuk térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősítjük is azokat. A nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben. Egy dinamikus Spinning órával nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető, megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat.

Spinning óra felépítése:
5-10 perces pulzusszám növelő bemelegítés után, 30 perces kardióedzés, különböző ellenállási erősségekkel, ülő és álló technikával kombinálva végzett mozgássorozat következik, melyet egy 5-10 perces levezetéssel és egy speciális nyújtással fejeznek be a résztvevők.

„Ami most kicsinál, az egy nap a bemelegítésed lesz!”

„Ami most kicsinál, az egy nap a bemelegítésed lesz!”

PILOXING

BOX+PILATES+TÁNC = KECSES… SZEXI…KŐKEMÉNY….
A Piloxing® az első olyan program, ami egyedülálló módon ötvözi a Box – erő, gyorsaság, állóképességét, a Pilates testtudatosságát és hajlékonyságát, és mindezt megbolondítja a tánc szórakoztató mozdulataival. Az órán a magas és alacsony intenzitású, ezen belül is a kardió és az erősítő gyakorlatok sorozataiból álló blokkok váltják egymást tervezett módon.

„Egész jó móka megvalósíteni a lehetetlent.”

„Egész jó móka megvalósíteni a lehetetlent.”

DEEPWORK

Brigitta Kuknyó
DeepWork

A deepWORK® atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait.

Mi is az a deepWORK®? A deepWORK® ötvözi a bodyART® és az IRON SYSTEM® mögött rejlő tudást. atletikus, intenzív, ugyanakkor egyszerű, különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia! Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning, amelynek kitalálója Robert Steinbacher! A deepWORK™ mozgássorokat úgy fejlesztették ki, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg bennük az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció. A deepWORK™ órák különböző szakaszokból állnak, amelyeknek az öt természeti elem – föld, fa, tűz, fém és víz – az alapja.

„A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni!”

„A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni!”

SZEMÉLYI EDZÉS

A személyi edzés számtalan előnnyel jár, hiszen szabadabban alakítható, mint egy csoportos óra. Személyre szabott minden egyes vendégnél és figyelembe veszi az edzettségi szintet, illetve azt is, ha a vendég speciális igényekkel érkezik az edzésre. Nagyon sokszor javasolt akkor is a személyi edzés, ha speciális egészségügyi kezelés, műtét vagy rehabilitáció után van a kliens. (pl. gerincsérv utáni műtét) A személyi edzés során az edző megtanítja a feladatok pontos végrehajtási módját, illetve folyamatosan figyeli, korrigálja az esetleges mozgáshibákat. A személyi edző, hosszú távú tervezés mellett, a vendég pillanatnyi állapotát is figyelembe veszi, annak megfelelően alakítja az edzésterhelés mértékét, csökkentve ezzel a túlterhelés, megerőltetés veszélyeit. Személyi edzővel edzeni biztonságosabb és szórakoztatóbb, mint egyedül. Amit a személyi edző biztosít: a motiváció, a tanácsok és a bátorítás nagyon egyszerűen hangzanak, de hatalmas lendületet adnak rendszeres sportoláskor. A rugalmas időpont egyeztetés pedig már csak „hab a tortán”.

Vágj bele most!