Ismerjétek meg a következő interjúalanyunkat – Molnár Alexandrát. 

Lassan 17 év oktatói múlttal, ha megkérdeznék, hogy mi az oktatói hitvallásom, belső meggyőződésem akkor azt felelném: Függővé tenni az embereket a sportra és mozgásra.
Persze a mai világban akkor lesz valaki jó edző, ha „lefogyaszt”, de az én edzői szívem akkor boldog és elégedett igazán, amikor Szandihoz hasonló sikertörténeteket oszthat meg. 🙂
Látom magam előtt, azt a félénk lányt, aki belépett a terembe és biztosan állítom, hogy 9 hónap elteltével egy egészen más Szandi lett belőled. 🙂 

„Szandikám! Köszönöm a megkérdőjelezhetetlen bizalmadat és a töretlen elszántságodat!” 🙂

Aki a kérdéseket felteszi: Kuknyó Brigitta
Aki a kérdésekre válaszol: Molnár Alexandra

Hány éves vagy?
23 éves vagyok.

Mivel foglalkozol?
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanulok.

Sportoltál-e gyerekkorodban?
Nem sportoltam gyerekkoromban, sosem éreztem magamhoz közel a sportot, ezáltal mindig duci kislány voltam.

Mi történt, ami elindított újra a mozgás irányába?
Sokszor szerettem volna elkezdeni sportolni, mivel mindig úgy éreztem nem vagyok a legjobb formámban. Láttam, hogy Tabon megrendezésre kerül a FITT DAY Fitnesznap, ekkor keltette fel az érdeklődésemet a HappyFit Spinning & Aerobic Terem.

Mi volt a célod eleinte a mozgással?
Eleinte szerettem volna fogyni pár kilót, aztán idővel az életem részévé vált.

Alexandra1

„A táplálkozási szokásaim, az életstílusom nagymértékben megváltozott, ami végsősoron az egész életemre kihat.”

Mit jelent most a mozgás neked?
Jelenleg az életben mindenen a sport segít át, ez jelenti számomra a kikapcsolódást, feltöltődést és a boldogságot, tehát egy szóval mindent. El sem tudom képzelni, hogy nem mozgok, ha esetleg kimarad két napnál több sportolás nélkül már rosszul érzem magam és nem találom a helyem. A HappyFit számomra nagyon sokat jelent, segít a céljaim elérésében, és abban, hogy minőségibb életet élhessek, ezért nagyon hálás vagyok Briginek. Idővel láttam magamon az eredményét az edzéseknek, ami büszkeséggel és jó érzéssel tölt el.

Mit jelent neked az életmódváltás?
Eleinte úgy éreztem egy teljesen új világba érkeztem meg, hogy nem lesz könnyű, aztán csak azon kaptam magam, hogy új dolgokat próbálok ki és élvezem ezt a folyamatot. A táplálkozási szokásaim, az életstílusom nagymértékben megváltozott, ami végsősoron az egész életemre kihat.

Hogyan kezdtél neki?
Az elején emlékszem mennyit segítettél, számos tanáccsal láttál el táplálkozás szempontjából és mozgás területén is. Mai napig eszemben van, amikor felhívtalak és azt mondtad holnap vársz az alakformáló órára. Nagyon féltem, arra is emlékszem benn álltam a sarokban és izgultam, hogy most mi fog történni te pedig nyugtattál és mosolyogtál.

„A környezetemben sokan büszkék rám, sok dicséretet kapok.

A mozgás mellett figyelsz a táplálkozásodra is?
Igen, természetesen, talán ez volt az egyik legnehezebb számomra. Idővel aztán ez is kialakult, sok receptet, tippet, ötletet osztottál meg velem, amikre már magamtól is tudtam építeni, ha kérdésem van az étkezéssel kapcsolatban Te mindig segítesz. Ezáltal olyan ételeket kóstoltam meg, amikről talán sosem tudtam volna meg, hogy finomak és még egészséges is.

Mi volt régebben a legnehezebb? Most mi a legnehezebb?
Ahogy fentebb említettem az étkezés volt számomra a legnehezebb, ez jelentette a legnagyobb lemondást, de úgy érzem ezt is sikerül legyőzni. Arra, hogy most mi a legnehezebb nem tudok válaszolni. Úgy gondolom, hogy annyi energiát, elszántságot és kitartást kapok általad, hogy nem érzek nehéznek és akadálynak már semmit, mert mindig segítesz megoldani mindent.

Mit szólt/szól a környezeted hozzá? Büszkék rád?
A környezetemben sokan büszkék rám, sok dicséretet kapok. A szüleim és testvérem nagyon sokat támogattak, hogy ideáig eljussak és büszkék rám. Sokszor együtt próbálnak ki velem új ételeket, ami nagyon jól esik, mert érzem, hogy mellettem vannak és nyitottak a változásokra. Természetesen van, aki nem érti a változást az életemben, és nem támogat, de én ezzel nem foglalkozom, az eredmények magukért beszélnek.

„A HappyFit egy csodás hely, nagyon jó emberekkel, a hangulat mindig szuper és itt mindenki megtalálja a helyét.”

Mit jelent a HappyFit neked?
A HappyFit számomra a második otthont jelenti, nem tudom már elképzelni az életem nélküle. Sok új embert ismertem meg, szeretek ide tartozni.

Megtaláltad amit szerettél volna a terem profiljában?
Megtaláltam teljesen, különböző mozgásformákat próbálhattam ki és választhattam melyik tetszik számomra a legjobban.

Mit kaptál az életedbe a mozgás által?
Úgy gondolom kitartóbbá és magabiztosabbá váltam az elmúlt 9 hónap alatt.

Elérted-e a célodat, vagy még haladsz az úton felé?
Haladok az úton, még sok van vissza, de nem adom fel. Sokat fogytam 11 kilót, most szeretnék izmosodni. Több év telt el anélkül, hogy sportoltam volna, ezért keményen kell dolgoznom még a jövőben.

Mit üzensz másoknak?
Azt üzenem másoknak, hogy ne várjanak, ne féljenek kipróbálni az órákat. A HappyFit egy csodás hely, nagyon jó emberekkel, a hangulat mindig szuper és itt mindenki megtalálja a helyét. Ki ne szeretne egy ilyen közösségbe tartozni? Egyszerűen itt élvezed, hogy sportos és egészséges lehetsz. Én itt ragadtam 9 hónappal ezelőtt, ebben a világban és mérhetetlenül boldog és hálás vagyok.

„Köszönöm Brigi, hogy mellettem vagy és segítesz! Nagyon hálás vagyok és szerencsés, hogy ide tartozhatok!”

Molnár Alexandra