Ismerjétek meg a következő interjúalanyunkat – Magyaricza Melindát. Avagy sikertörténet a karantén alatti időszakban 2.0.

Meli az igazi példája annak, hogy az emberek nagy része mennyi előítélettel rendelkezik a csoportos órákkal kapcsolatban. Mélyen belém égett az arca, amilyen kategorikusan kijelentette, hogy márpedig nyugodtan elfelejthetem azt, hogy ő majd csoportos órákon fog ugribugrizni! 🙂 „Na Meli ezt benézted.” 🙂 Mert amennyit mi – Piloxingon és deepWORk órán ugrálunk együtt kenguruknak is elmehetnénk. 🙂 Példaértékű kitartással a karantén idején se hagytad abba a mozgást – SŐT… Te akkor kezdted velem. Neked az életmódváltás volt a nagy feladat, nekem pedig kihívást adtál, hogy becsábítsalak a HappyFitbe órákra. 

Elmondhatom, hogy büszkék lehetünk egymásra, hiszen mindketten sikeresen teljesítettük a feladatunkat.

Aki a kérdéseket felteszi: Kuknyó Brigitta
Aki a kérdésekre válaszol: Magyaricza Melinda

Mesélj magadról!
Andocsi lány voltam egészen tavaly novemberig, amikor is hosszas építkezés és felújítás után beköltöztünk a párommal, Zolival a közös otthonunkba Rádpusztán. Nagy állatbarát vagyok, imádom a természetet, a nagy sétákat. Alapvetően egy vidám, csacsógos (néha túlságosan is beszédes), határozott csajszinak tartom magam.

Hány éves vagy?
33

Mivel foglalkozol?
Munkaerőpiaci tanácsadóként dolgozom a Tabi Munkaerőpiaci Ponton (Munkaügy).

„Nem az a vidám lány nézett vissza rám, hanem egy savanyú, kövér valaki, aki nem én vagyok.”

Sportoltál-e gyerekkorodban?
Gyerekkoromban nagyon fontos szerepe volt a sportnak. Atlétikai versenyekre jártam, futottam, kézilabdáztam. Sajnos középiskolában a sport háttérbe került. Egészen idén januárig a sport egyáltalán nem volt az életem része, amit nagyon bánok.

Mi történt, ami elindított a mozgás irányába?
Én mindig is egy vékony lány voltam. A középiskola alatt azon küzdöttem, hogy elérjem az 50 kilót. Sosem sikerült. Aztán a főiskola alatt letettem a cigit, ami miatt hamar felszaladtak rám a kilók. A cigire vissza is szoktam, de nem éreztem jól magam tőle ezért újra letettem, ami miatt újra csak jöttek rám a kilók míg nem elértem a 70 kilót is. A felújítás miatt sokat idegeskedtem, ez is hozzájárult a hízáshoz. Tavaly már volt egy próbálkozásom a fogyásra nyáron, de valamiért akkor nem voltam kitartó. Egyedül, úgy hogy otthon a családdal laktam nehéz volt tartani magam, hogy ne egyek meg mindent, amit látok. Aztán jött a beköltözés, de csak rosszabb lett a helyzet, ketten voltunk csak a párommal, mindenfélét ettünk és ittunk, esténként csipszet ettünk csokival és még sorolhatnám. Már akkor is jártam a HappyFitbe de csak gerinctornára. Sajnos vannak gondok a gerincemmel, ami miatt muszáj volt kezdeni magammal valamit. Az ülő munka egyáltalán nem tett jót a problémámnak és a kilóknak sem.
Karácsony környékén aztán ahogy tükörbe néztem egy olyan embert láttam, aki nem én voltam. Nem az a vidám lány nézett vissza rám, hanem egy savanyú, kövér valaki, aki nem én vagyok. Sosem szoktam fogadalmat tenni szilveszterkor, de most az egyszer kivételt tettem. Az volt a fogadalmam, hogy le fogok fogyni. A kitűzött cél -10 kiló volt.

Mi volt a célod eleinte a mozgással?
Elsősorban a fogyás volt a fő célom, de emellett maga a mozgás is fontos volt a gerincem miatt. Amióta újra része az életemnek a sport megszűnt a fájdalom, nem kell napokat fekve töltenem, mert nem bírok felkelni a derekam vagy a hátam miatt.

„Most már inkább a test formálása a célom, az izmosodás.

Mit jelent most a mozgás Neked?
Jelenleg? Mindent! A fogyás miatt kezdtem el, de időközben ez átalakult életformává, nem tudom elképzelni az életem az edzések, a HappyFit nélkül. Jót tett és tesz is a mai napig a testemnek és főleg a lelkemnek. Az életem része lett ez a dolog és semmi pénzért nem adnám fel! Látom a változást, a kemény munka eredményét, hogy hasznos amit csinálok, nem cserélném el ezt semmire!

Mit jelent neked az életmódváltás?
Ez egy szuper dolog. Rengeteg új dolgot ismertem meg általa, mind a táplálkozásban, mind az élet más területén. A változás nem mindig jó, de ebben az esetben a legjobb!

Hogyan kezdtél neki?
Sosem felejtem el az első beszélgetésünket ezzel kapcsolatban. Ott ültünk a kanapén. Elmondtad, hogy milyen mozgásformák vannak nálad, de én kijelentettem, hogy csoportos órákra biztos hogy nem fogok járni. Így a táplálkozás irányába vettük az utat. Kértél tőlem heti étrendet, hogy mikor mit eszem. Aztán miután áttanulmányoztad elmondtad a véleményed nyíltan és őszintén, de az kellett ahhoz, hogy végleg elszánjam magam, amiért nem tudok elég hálás lenni Neked!
Épp kezdtem volna órákra járni, mikoris jött ez a fránya vírus, így elkezdtem otthon edzeni. Neked hála minden héten felkerültek a jobbnál jobb és keményebb videók. Heti 3-4x edzettem otthon. Aztán jött a május, amikor is újra kinyitott a terem. És akkor kezdtem el aktívan részt venni a csoportos órákon. Nagy erő kellett, hogy leküzdjem a félelmeim: „A mit gondolnak rólam mások, jaj de béna leszek és kinevetnek” ám ezeket a dolgokat el kellett engednem, így nyeltem egy nagyot és elmentem az első órára. Ha jól emlékszem alakformáló volt…..meghaltam……de imádtam az első perctől kezdve.

„Nehéz volt az elején, de minden egyes perc megérte!”

A mozgás mellett figyelsz a táplálkozásodra is?
Én eleve a táplálkozással kezdtem el ezt az egészet. Szigorúan betartottam a te tanácsaidat, de volt amit saját magam tapasztaltam meg, hogy mi az ami nekem belefér és mi az ami nem. Igyekszem kerülni a lisztes és cukros dolgokat. Próbálok egészségesen sütni-főzni, ami egész jól megy már. Megtanultam mit mivel helyettesíthetek, hogy hogyan lehet például egy pizzát vagy túrógombócot úgy elkészíteni, hogy az finom is legyen, de egészséges is egyben.

Mi volt régebben a legnehezebb? Most mi a legnehezebb?
A legnehezebb az édességről a sok cukorról való lemondás volt és még most is ez a legnehezebb, de úgy érzem jó úton haladok. Egyre több dolgot ismerek meg, amivel tökéletesen tudom helyettesíteni a régi rossz szokásokat.

Mit szólt/szól a környezeted hozzá? Büszkék Rád?
Sajnos kezdetben nem sok támogatást kaptam se a családomtól se a páromtól, de úgy érzem ez változott. Látják az eredményeket, hogy nem adtam fel, úgy érzem most már büszkék rám!

Mit jelent a HappyFit Neked?
A HappyFit maga a boldogság nekem! Mindig örömmel megyek legyen bármilyen rossz is az idő vagy a kedvem, ott mindig elfelejtem a gondjaimat. 

„A HappyFit egy igazi család és úgy érzem most már én is aktív résztvevője, tagja vagyok ennek a családnak, amiben Te is megerősítettél a minap.”

Megtaláltad, amit szerettél volna terem profiljában?
Teljes mértékben megtaláltam a teremben azt, amit szerettem volna. Többféle órára járok: alakformáló, spinning, deep work, piloxing, kondi mix. Rendkívül változatosak az órák. Sosem csináljuk kétszer ugyanazt a gyakorlatot.

Mit kaptál az életedbe a mozgás által?
Az életem sokkal jobb lett, mióta elkezdtem ezt az egészet. Magabiztosabb, boldogabb, erősebb és ami a lényeg, hogy egészségesebb vagyok, mint előtte. A kitartásom, az állóképességem, az akaratom sokkal nagyobb, mint volt.

 

Elérted-e a célodat vagy még haladsz csak az úton felé?
Egyenlőre azt mondhatom hogy elértem a célom, hiszen a kitűzött 10 kiló már lement, sőt jelenleg 12 kiló mínusznál tartok. De látva a befektetett munka eredményét új célokat tűztem ki magam elé, szeretnék még formálódni, izmosodni és tartani ezt a súlyt. Tavaly ilyenkor még szürke kisegérnek éreztem magam. Most bátran megmutatom magam és nem takargatom bő ruhákkal a testem. Ha más nem is, de én igenis büszke vagyok magamra, hogy idáig eljutottam. És a folytatás csak még jobb lesz!

Mit üzensz másoknak?
Azt üzenem másoknak, hogy próbálják ki Brigi óráit. Egy csodás környezetben szuper csapattal és oktatóval a legjobb dolog elindulni egy olyan úton, ami ugyan kemény harcokat jelent saját magaddal és másokkal is, de a végén el fogod tudni mondani hogy igenis megérte a sok áldozat és lemondás és a sok befektetett munka! Nem tudom eléggé megköszönni ezt Neked, Brigi! A segítséget, a támogatást, amit nap mint nap kapok tőled!

„Az, amit te csinálsz példaértékű! Remélem még sok közös élményben lesz részünk!”