Ismerjétek meg következő interjú alanyunkat Anitát. Anita életéhez sokáig hozzátartozott a sport és a rendszeres testmozgás, így nem volt annyira nehéz visszatalálni a helyes útra. 😉

Az interjúból kiderül, hogy a gyermeknevelés és a családi vállalkozás mellett, miért is lett újra fontos szerepe a mozgásnak Anita életében.
Köszönöm Anitának a bizalmat, amit kapok Tőle a teremben – és azon kívül is. 🙂 Néhány kilóval kevesebbet mutat a mérleg, de ez csak amolyan mellékhatása lett az edzéseknek. Anita célja elsődlegesen az volt, hogy formásabb és tónusosabb legyen a teste.

Szerintem jól állunk a munkával! 😉

Aki a kérdéseket felteszi: Kuknyó Brigitta
Aki a kérdésekre válaszol: Szeleczky Anita

Mesélj magadról!
Várpalotán születtem, ott is éltem sokáig, majd a főiskola elvégzése után kerültem Tabra 2004-ben. Azóta is itt élek, és dolgozom.

Hány éves vagy?
Még egy rövid ideig mondhatom, hogy 37. 🙂

Mivel foglalkozol?
Családi vállalkozást vezetünk a párommal, immár 6 éve.

Sportoltál-e gyerekkorodban?
A sport kisebb kihagyásokkal mindig jelen volt az életemben. Általános iskolában versenyszerűen futottam, és kosárlabdáztam. 

„Középiskolában már csak a kosárlabda maradt meg, a főiskolán pedig sajnos nem a sport volt a legfontosabb.”

Mi történt, ami elindított újra a mozgás irányába?
Szülés után sajnos rajtam is maradt pár kiló felesleg, ami egyre inkább zavart. Valahogy azonban sosem jött az elhatározás, hogy elkezdjek valamit újra sportolni. Amikor megnyílt a HappyFit, gondoltam itt a lehetőség, megpróbálom. Megpróbáltam, itt ragadtam!!! Sosem felejtem el az első Spinning órát, amikor a sarokban kucorogva tekergettem, arra gondoltam, hogy én ezt sosem fogom tudni csinálni. Nem így lett, adtam magamnak még pár alkalmat, és mára a Spinning lett az örök szerelem.

Mi volt a célod eleinte a mozgással?
Eleinte csak azt szerettem volna, ha pár kilót sikerül leadnom, de végül sokkal többet kaptam. Elindulhattam azon az úton, ami ahhoz kellett, hogy rájöjjek a mozgás milyen fontos része az életemnek.

Mit jelent most a mozgás Neked?
A mozgás, a sport most már szinte mindennapi tevékenység lett nálam. Segít abban, hogy a sok munka után, mind fejben, mind testben levezessem a mindennapi dolgokat. Ha esetleg fáj a fejem, vagy csak nyűgös vagyok, tudom egy jó edzés, vagy Spinning után sokkal jobban érzem magam!

Mit jelentett Neked az életmódváltás?
Az, hogy a sport újra az életem része lett, sok mindenben segített. 

„Jobb az erőnlétem, jobb a közérzetem, amik által könnyebbé és energikusabbá válok én is és jobban viselem a napi megpróbáltatásokat.

Hogyan kezdtél neki?
Barátoktól jött a meglepetés, akik megajándékoztak egy személyi edzés bérlettel, ezáltal valóra váltva egy vágyam, hogy személyi edzésen is kipróbálhassam magam. Éreztem már egy ideje, hogy valami más mozgásra is szükségem lenne, így nagy erővel vágtam bele. Nem volt könnyű a kezdet, de így 9 hónap távlatából, már látszik a munkánk eredménye, ami még inkább arra buzdít, hogy ne hagyjam abba!

A mozgás mellett figyelsz a táplálkozásodra is?
Na igen, ez még egy kritikus pontom, amin a jövőben szeretnék változtatni, mert szeretek jókat enni, és nem mindig tudok ellenállni akár egy vattacukornak sem De azt gondolom, normális keretek között sok minden belefér, a többiért pedig megszenvedek

Mi volt régebben a legnehezebb? Most mi a legnehezebb?
Régebben rászánni magam arra, hogy elinduljak egy fárasztó nap után, ma pedig az a nehezebb, ha valami miatt kimarad egy edzés!

Mit szólt/szól a környezeted hozzá? Büszkék Rád?
A családom büszke rám, támogatnak mindenben, és lehetővé teszik, hogy járjam ezt az utamat. 

„Jó érzés, hogy a családom számára is fontos lett a sport, a mozgás, így közösen is tudunk néha edzeni.”

Mit jelent a HappyFit Neked?
A HappyFit számomra egy olyan hely, ahova ha egy fárasztó nap után elmegyek, levezethetem a napi stresszt, és feltöltődve, újra energiával tele térek haza.

Megtaláltad, amit szerettél volna a terem profiljában?
Igen, ha szeretsz jó társagában edzeni, és sportolni, vagy mozognál egy jót, jó helyen jársz!

Mit kaptál az életedbe a mozgás által?
Azzal, hogy újra mozogni kezdtem sokkal jobban érzem magam a bőrömben, több energiám van, és kitartóbb vagyok az élet más területein is!

Elérted-e a célodat vagy még haladsz csak az úton felé?
A teljes célomat még nem értem el, mindig adódik valami új, ami által újabb célokat tűzök ki magamnak. Most például újra futni kezdtem, mert úgy érzem, ezzel még tartozom magamnak, hogy bizonyítsam, még tudok más téren is teljesíteni.

Mit üzensz másoknak?
Azt, hogy ne csak sopánkodjatok, merjetek bármikor elkezdeni sportolni, meglátjátok megéri!!!!! 🙂