A HappyFit sikertörténeteinek harmadik interjúalanyaként ismerjétek meg Weisz Gyöngyit.

Az egyik olyan büszkeségem az elmúlt 13 évben, akinél tényleg elértem amit az egész oktatói pályafutásom céljának tűztem ki, hogy minél több ember életének fontos része legyen a mozgás.
Gyöngyikénél ez 100 %-ban megtörtént. Közel a 4. X-hez bátran változtatott az életfelfogásán és nem keresett kifogásokat többet. Büszke vagyok rá, edzőjeként és barátjaként egyformán. 

Köszönöm a bizalmát és a kitartását a mindennapokban! Kívánom neki, hogy érje el a további céljait is!

A kérdéseket felteszi: Kuknyó Brigitta
Aki pedig válaszol: Weisz Gyöngyi

Mivel foglalkozol?
Manikűr- pedikűr – műköröm építéssel foglalkozom.

Hány éves vagy?
Novemberben töltöttem a 43. évemet.

Sportoltál-e gyerekkorodban?
Soha nem sportoltam. Mindent utáltam, ami a sporttal kapcsolatos volt.

Mi történt, ami elindított a mozgás irányába?
Utáltam mozogni, enni viszont annál jobban szerettem, és nem volt soha mérték! Kipróbáltam egy, két csodaszert, de soha nem jött be semmi. Akkor indult a HappyFit és gondoltam,hogy talán el kellene kezdeni valamit mozogni.

„De aztán mindig jöttek a gondolatok, hogy mit keresnék én ott, hiszen nem vagyok modell alkat.”

Mi volt a célod eleinte a mozgással?
A célom 20 kg mínusz volt és nem gondoltam volna, hogy megoldódik a nyak, váll fájdalom problémám is. Mivel napi 10-12 órát ülök, és lefelé nézek, ezért nagyon sokszor kínzott a fájdalom ezektől a problémáktól.

Mit jelent most a mozgás Neked?
Teljesen megváltozott az életem mióta egyfolytában „mozgásban” vagyok. Heti két edzéssel kezdtem és most már ott tartok, hogy heti hatszor járok. Nagyon jól érzem magam, mert nem vagyok fáradékony, nem fáj a nyakam, kezem.

Hogyan kezdtél neki?
Erőt vettem magamon, és egy kolleganőmmel/barátnőmmel egyik este felnéztünk a terembe. A fejemben az járt, hogy majd kiröhögnek, mert nem tudok 10 percet sem mozogni, és mert nem kapok levegőt… de leküzdöttem magam és beiratkoztam. Hát soha nem felejtem el az első órát, miután remegő lábbal kúsztam le a lépcsőn. De valamiért mégis úgy éreztem, hogy mennem kell a következő órára is.

„Körülbelül 1 évig izomlázam volt, de mellette egyre jobban éreztem magamat és nem mellesleg kezdtem alakulni is. 🙂

A mozgás mellett figyeltél a táplálkozásodra is?
Az étrendem annyiban változott, hogy kevesebb szénhidrátot ettem és a vacsora kicsit kevesebb lett, de egyébként mindent ettem és eszem a mai napig is. Mert enni jó, és a csoki finom!!!!! 😃

Mi volt a legnehezebb?
A legnehezebb az volt, hogy munka után erőt vegyek magamon és elinduljak a terembe, de az érzés, ami utána jött az mindig átsegített ezen.

Mit szólt/szól a környezeted hozzá? Büszkék Rád?
A családom büszke rám, és támogat mindenben, bár a szüleim a mai napig nem értik, hogy mi történt az ő gömbölyű kislányukkal, aki megevett egy tepsi buktát egyszerre. De lassan hozzá szokik mindenki a családban, hogy ezt választottam és már soha nem szeretnék 85 kg-os lenni.

„A vendégeim sokszor megdicsérnek, de ami különösen jól esik, hogy van pár vendégem, aki miattam kezdett el mozogni, ami hihetetlen számomra. Látják rajtam, hogy mennyit alakultam az évek során és nagyon ösztönzőleg hatottam rájuk.”

Megtaláltad, amit szerettél volna a HappyFit terem profiljában?
Mindent megkaptam a teremben, amit csak lehet! Szakértelmet, bíztatást, kitartást, lelki segélyt, motiválást, és ezek nélkül nem biztos, hogy 4 éve idejárnék rendszeresen.
Minden órát kipróbáltam, de nekem a Spinning lett a „szerelem”. Teljesen újra töltődöm egy nehéz nap után. Soha nem gondoltam volna, hogy én valaha azt fogom mondani,hogy hiányzik a mozgás, ha valamiért nem tudok órára menni.

Mit jelent a HappyFit Spinning & Aerobic Terem Neked?
Számomra a HappyFit jelenti az új életemet, a szabadságot, a jókedvet!

Elérted-e a célodat vagy még haladsz csak az úton felé?
Az eredeti cél, a mínusz 20 kg megvan, de már más célok felé tartok. 😉
Fogyás miatt kezdtem el futni, de nagyon nem szerettem, mert kb 200 métert tudtam teljesíteni. Majd szépen lassan haladtam előre, egy picit mindig többet futottam, aztán kaptam az edzőmtől egy futó versenyre nevezést, amitől kb sokkot kaptam. Innét lett rendszeres a futás, és ezzel jött az érzés,hogy „én szeretek futni”. Nem tudok gyorsan futni, nem tudok maratont futni, néha nincs kedvem elindulni, de „valamiért” mégis megyek és elindulok!
(Edzői kiegészítés: az ajándék nevezés 5 km-es távját, 2018. áprilisára megduplázzuk és 10,5 km-es távon indul Gyöngyike 🙂 )

Mit üzensz másoknak?
Mindenkinek üzenem, hogy soha nem szabad feladni! Mindenkinek van rossz napja, de a mozgás ezen is átsegít! 

„Ha változni akarsz azt mozgással tudod elérni és nem „csodaszerekkel” ezt én tapasztalatból tudom.”